Brezilya Usulü Pilav
MALZEMELER
250 gram soyulmuş karides
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak
2 adet soğan
300 gr sulu domates
6 çorbakaşığı zeytinyağı
600 gr etsuyu
tereyağı ya da margarin
toz kırmızı biber
maydanoz
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın.
Ağzını
kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın. Pirinç
etsuyunu çekmeli. Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince
kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün. Kaynar suda birkaç dakika
beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını
temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın. Domatesleri pirince
ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Bu arada karidesleri iki çorbakaşığı
zeytinyağında çevirin.
Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın
ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın. Karidesleri,
domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin.
Karışıma
acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın
kabını yağlayın, pirinci koyun. Üstüne kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı
veya margarin koyun. Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden
ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin.