Çin Usulü Pilav
MALZEMELER
1 adet dilimlenmiş orta boy soğan
2-3 küçük veya büyük parçalara bölünmüş patates
2 adet dilimlenmiş havuç
1 su bardağı dolusu mantar (dilimlenmemiş, tam)
Yarım kilo kemiksiz küçük parçalara ayrılmış kırmızı et (dana veya kuzu olabilir)
1 porsiyon pişirilmiş pirinç
HAZIRLANIŞI
Derin
bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek veya mısırözü yağı koyun.
Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın. Eti
başka bir tavada kahverengi oluncaya kadar kızartın sonra etleri soğana
ekleyin. Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın. Sonra patatesleri,
havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin. Patates ve havuç
yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın. Pilavla
karıştırarak servis yapın.