Japon UsulÜ BİskÜvİ
Malzemeler:
Un 2 bardak
Pudra şekeri 1 bardak
Yağ 6 çorba kaşığı
Kakao 1 çorba kaşığı
Yumurta 2 adet
Yumurta sarısı 1 adet
Zencefil Bir çimdik
Vanilya Bir çimdik
Yapilisi:
Unu eleyip kakao ile karıştırın.
Pudra
şekeri, vanilya, zencefil ve yağı bir kapta iyice karıştırıp krema
haline getirin. Yumurtaları teker teker kırıp karıştırarak kremaya katın
ve karışımı iyice çalkalayın.
Kakaolu unu bu karışımın içine yedire yedire katın.
Hazırladığınız
bu hamuru ucu düz bir sıkma torbasına doldurun. Bir fırın tepsisinin
içine yağlı kağıt serin ve kağıdın üstünü hafifçe yağlayın.
Hamuru birbirine yapışmayacak şekilde aralıklı olarak küçük topaklar halinde kağıdın üstüne sıkın.
Önceden
230 dereceye ısıtılmış bir fırında 10 dakika kadar pişirin. Tepsiyi
fırından aldıktan sonra bisküvileri soğutun ve ikişer ikişer ayırın.
Bir bisküvinin üstüne istediğiniz cins marmelat sürün ve diğer bisküviyi marmelatın üstüne kapatın.