Saklı Düşler
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Genel Paylaşım Platformu
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
» 20-26 Aralık 2021 Haftalık Burç Yorumları
Japon Ekmegi Emptytarafından angelic Ptsi 20 Ara. 2021, 00:54

» Emanet Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Japon Ekmegi Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:43

» Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Japon Ekmegi Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:41

» Mahkum Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Japon Ekmegi Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:36

» Aziz Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Japon Ekmegi Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:33

» Kıbrıs Zafere Doğru Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Japon Ekmegi Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:31

» Arka Sokaklar Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Japon Ekmegi Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:29

» Camdaki Kız Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Japon Ekmegi Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:26

» Kaderimin Oyunu Bölüm Yorumları
Japon Ekmegi Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:24

» Bir Zamanlar Çukurova Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Japon Ekmegi Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:16

En iyi yollayıcılar
KarFırtınası
Japon Ekmegi Vote_lcapJapon Ekmegi Voting_barJapon Ekmegi Vote_rcap 
Bulut
Japon Ekmegi Vote_lcapJapon Ekmegi Voting_barJapon Ekmegi Vote_rcap 
Zeyno_zen
Japon Ekmegi Vote_lcapJapon Ekmegi Voting_barJapon Ekmegi Vote_rcap 
Saklı Düşler
Japon Ekmegi Vote_lcapJapon Ekmegi Voting_barJapon Ekmegi Vote_rcap 
dRuLL-TR
Japon Ekmegi Vote_lcapJapon Ekmegi Voting_barJapon Ekmegi Vote_rcap 
Mystery
Japon Ekmegi Vote_lcapJapon Ekmegi Voting_barJapon Ekmegi Vote_rcap 
fenhas
Japon Ekmegi Vote_lcapJapon Ekmegi Voting_barJapon Ekmegi Vote_rcap 
Terlan
Japon Ekmegi Vote_lcapJapon Ekmegi Voting_barJapon Ekmegi Vote_rcap 
Rüzgar
Japon Ekmegi Vote_lcapJapon Ekmegi Voting_barJapon Ekmegi Vote_rcap 
รยקєгเรเ
Japon Ekmegi Vote_lcapJapon Ekmegi Voting_barJapon Ekmegi Vote_rcap 
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Istatistikler
Toplam 73 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: SiyahSancaktaR

Kullanıcılarımız toplam 2260 mesaj attılar bunda 1328 konu
Anahtar-kelime
açma grubu konu hangi 2021 2022
Haftanın en aktif yollayıcıları
No user

 

 Japon Ekmegi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Bulut
Site Fethetmiş
Site Fethetmiş
Bulut


Mesaj Sayısı : 466
Forum Puanı : 1308
Rep Puanı : 10

Japon Ekmegi Empty
MesajKonu: Japon Ekmegi   Japon Ekmegi EmptyPerş. 08 Eyl. 2011, 17:27

Japon Ekmegi

Malzemeler:

500 gr. Un
20 gr. yaş bira mayası veya 10 gr. kuru bira mayası
1 kahve kaşığı şeker
Ilık su veya süt
Tuz


Yapılışı:

Unu hamur tahtasına eleyin.
Ortasını oldukça geniş olarak açın.
Icine mayayı koyup, yarım bardak ılık süt veya su ile mayayı iyice ezin.
Biraz un alarak mayayla karıştırıp ortada cıvık bir hamur yapın.
Cevresinde kalan unu bu hamurun üzerine kubbe şeklinde örtüp, mayalanmaya bırakın.
Unun
üzeri bir kaç yerinden çatlayınca tekrar hamuru ortada aciklik
bırakacak şekilde açın. Açılan yere tuzu, şekeri koyup, bir çay bardağı
su ile hamuru kulak memesinden biraz daha yumuşak olarak yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örtüp, ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalanmaya bırakın.
Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak yapın.
Hazırladığınız parçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
10-15
dakika ılık bir yerde hamurları tekrar mayalandırın. Üzerine
sulandırılmış yumurta sarısı sürün. Bir bıçakla hamurları tam ortasından
biraz kesin ve küçük bir hamur alıp yuvarlıyarak kalem çapına getirin,
hamurun tam ortasına yapıştırın. Önceden ısıttığınız fırında altı üstü
pembeleşinceye kadar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://saklidusler.forum.st
 
Japon Ekmegi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Alman Ekmeği Tarifi
» Japon UsulÜ BİskÜvİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Saklı Düşler  :: Yaşam :: Yemek Tarifleri :: Dünya Mutfağından Tarifler-
Buraya geçin: