Biberli Hindi Sarma - Yemek Tarifi - Hindi Sarma Yapılışı
Servis (Kaç Kişilik): 4-6
Malzeme Listesi:
4 tane hindi göğüs fileto
4 tane közlenmiş kırmızı biber
5-6 sap maydanoz
2 diş sarımsak
2 yemek kasığı yoğurt
2 yemek kasığı zerdeçal
1 yemek kasığı tuzot
2 yemek kaşığı sıvı yağ.
Yapılışı:
Hindi filetoları ezerek yassılaştırın. Üzerlerine tuzot serpin.
Közlenmiş kırmızı biberi ince şerit seklinde doğrayın. Dövülmüş
sarımsak, kıyılmış maydanoz, tuzotu karıştırın. Filetoların üzerine
hazırladığınız karışımdan koyun. Her birini yanlarını malzemenin üzerine
doğru katladıktan sonra rulo seklinde sarin. Açılmaması için sicimle
bağlayın. Etleri fırın tepsisine dizin. Yoğurt, sıvı yağ, zerdeçalı
karıştırın. Hindi sarmalarının üzerine sürün. 200 derece
ısıtılmışfırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika
pişirin.Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.