tavşan budu nasıl pişirilir kremalı tavşan budu yapılışı - kremalı tavşan budu tarifi - av yemekleri - güveçte tavşan budu
Kutlanılacak malzeme
(4 kişi için)
1 kilo tavşan budu,
30 gram un,
50 gram margarin yağı,
10 gram toz şekeri,
1/2 bardak çiğ krema,
1 defne yaprağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
2 kepçe kadar su veya et suyu.
Yapımı:
Tavşan parçalarını buz dolabında üç gün tuttuktan sonra iyice yıkamalı,
kurulamalı ve una bulamalı. Yayvan bir güvece margarin yağını koyup
kabı orta ısılı ateşe oturtmalı. Yağ eriyince tavşan parçalarını içine
atıp her yanlarını nar gibi kızartmalı. Tuzlayıp biber. lemeli ve defne
yaprağını da attıktan sonra iki kepçe kadar kaynar et suyu veya su
katmalı. Güvecin ağzını örtmeli ve ateşin ısısını hafifleterek tavşan
parçalarını hafif hafif kaynatarak pişirmeli.
Güveci ateşten indirmeden 6-7 dakika kadar önce kalan unu güveçtekl
salçanın İçine serpiştirerek atmalı ve iyice karıştırdıktan sonra beş
dakika kadar pişirmeli, kabı ateşten indirmeli. Beri yanda bir kuşaneye
toz şekeriyle bir kaşık kadar su koymalı ve kabı ateşe oturtmalı. Şeker
eriyip şerbet koyu bir renk alınca buna iki kaşık su daha katmalı. Bir
taşım kaynatmalı ve bunu tavşan parçalarının üstüne gezdirerek
dökmeli.
Çiğ kremayı çırparak köpürtmell ve bunu da tavşan parçalarının üstüne
döktükten sonra güveçtekilerl karıştırıp kabı tekrar ateşe oturtmalı,
Kaptakiler ısınınca güveci ateşten indirmeli. Tavşan parçalarını bir
kayık tabağa yerleştirmeli. Çevresine de patates loret koyduktan sonra
güveçteki kremalı salçayı gezdirerek üzerkrine dökmell ve sıcak sıcak
servis yapmalı.