Servis (Kaç Kişilik): 4-5
Malzeme Listesi:
4 adet orta büyüklükte kaz budu,
uygun miktarda dolmalık biber ve domates,
biberiye dalı,
defne yaprağı,
3-5 dilim bayatlamış (küflenmemiş) ekmek,
yeteri kadar karabiber ve tuz.
Yapılışı:
Yüksek ve geniş bir kaba defne yaprağı serilir, tuzu ve karabiberde
koyulduktan sonra iyice temizlenmiş ve yıkanmış kaz butları
yerleştirilir. Kaz butları gömülünceye kadar su doldurulur, orta
şiddette bir ateşte kaynamaya bırakılır. Hafifçe haşlanan butlar ateşten
indirilir sudan çıkarılıp başka bir yerde soğumaya terk edilir.
Soğuduktan sonra butlar uzunlamasına kemik boyunca iki parçaya ayrılır,
but parçalamadan kemikler çıkarılır ve kemiksiz kazeti parçalanır. Öte
yandan dilim ekmekler dört parçaya ayrılır. Et parçaları dört eşit
parçaya bölündükten sonra her parça aşağıdaki gibi şişlenir:
“Dilim ekmek, kaz eti, biberiye dalı parçası, bir parça biber, dilim
domates, tekrar dilim ekmek, et”...Diye devam edilir. Tüm şişlerin
hazırlanır, orta şiddette ateşli mangalın 5-6 cm yukarısına asılır ve
sıkça çevrilerek nar gibi oluncaya kadar tutulur. Pişen etler tabaklara
alınarak sıcak olarak servise sunulur.