Servis (Kaç Kişilik): 4-6
Malzeme Listesi:
4 kişilik
1 adet ördek palazı (1 ½ kg)
2 kahve fincanı sıvı yağ
½ su bardağı tavuk suyu
2 çay kaşığı un
Tuz
Bir tutam karabiber
1 kahve fincanı krema
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet golden elma
1 adet limon
Yapılışı:
Ördeğin kanatlarını ve boynunu kesin, taşlığını temizleyin. Ördeğin
girebileceği dibi düz bir tencereye ördeğin taşlığını, kollarını ve
boynunu koyun.Üzerine de ördeği tuzlayıp biberleyip koyun. Sıvı yağı
üzerine döküp orta ateşli fırında zaman zaman yağından alıp üzerine
dökerek ördeğin kalitesine göre kurutmadan 40-45 dakika pişirip fırından
çıkarın. Ördeği bir kaba çıkartıp muhafaza edin, tenceresindeki yağı
dökün. tavuk suyunu ilave edip bir kaşık tereyağı ile unu karıştırıp
ilave edin. 3-4 dakika karıştırarak kaynatıp ateşten alıp süzdürüp
muhafaza edin. Elmaları soyup sebze oyacağı ile çekirdeklerini çıkarıp
yarım santim kalınlığında halka kesin. Küçük bir güvece yoksa küçük bir
tepsiye elmaları dizin üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. Üzerine
bir yağlı kağıt kapatıp ortadan hızlı fırında 8-10 dakika pişirip
fırından çıkarın. (Fırın yoksa elmaları tavada tereyağında alt-üst
pişirin). Bir güvecin ortasına yada servis tabağına ördeği dilimleyip
kenarlarına elmayı dizin. Yukarıdaki sosunu tekrar 1-2 dakika kaynatıp
karıştırın. Kalan tereyağını kızartıp ördeğin üzerine dökün, yanında
sosu ile servis yapabilirsiniz.