Servis (Kaç Kişilik): 10
Malzeme Listesi:
1 adet ördek palazı
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1/ 2 demet maydanoz
Tuz-karabiber
1-2 bardak su
Yapılışı:
Temizlenmiş, içi çıkarılıp yıkanmış olan ördek palazının içini, dışını
tuz ve biberle ovduktan sonra katı ve ciğeri, maydanozla birlikte
ördeğin karnına sokun. Ayaklarını gerisine geçirin.
Ördeği varsa çelik tencereye yoksa normal bir tencereye alın; 1 yemek
kaşığı yağ ve 1-2 bardak su koyun. Kaynamaya başlayınca çok kısık ateş
üzerinde yumuşayana dek pişirin. Gerekiyorsa biraz daha sıcak su
ekleyin.
Pişen ördek palazını kol, but ve göğüs olmak üzere parçalara ayırıp bir
tabağa yerleştirin. Üzerine tenceredeki sosu döküp servis yapın.