Servis (Kaç Kişilik): 14
Malzeme Listesi:
1200 gramlık iki ördek
300 gr yeşil zeytin
150 gr mantar
150 gr jambon
6 diş sarımsak
2 küçük soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz-karabiber
Yapılışı:
Zeytinleri çekirdeklerinden çıkartın. Kaynar suda 5 dakika bırakıp süzün.
Ördeğin ciğeriyle katısını, mantarı ve jambonu küçük parçalara doğrayın.
Tavaya bir kaşık yağ koyup jambonu 1-2 dakika çevirin. Sonra sakatatı
katın, karıştırarak hafifçe kavurun. Sarımsakları da içine koyup
pembeleştirin. Bu karışımı bir kaba alın, aynı yağda mantarları sote
yapın. Hepsini karıştırıp tuz ve biberle tatlandırın. Zeytinlerin
yarısını bu içe ekleyin.
Bu karışımı, ördeklerin içine doldurun. Daha önce açıkladığımız gibi,
açık kalan kısmı dikerek kapatın. Kalan yağda ördekleri kızartın. Yağını
boşaltıp tencereyi temizleyin. Ördeklere tuz ve biber serpin.
Tencereye ayıklanmış soğanı koyup ağzını kapatın. Kısık ateşte 30
dakika kaynatın. Ördekleri altüst yapın ve kalan zeytinleri katarak 15
dakika daha pişirin.
Ördekleri sıcak servis tabağına yerleştirin, çevresine zeytinleri koyup kalan sosla birlikte servis yapın.