1500 gr kemikli karaca eti
30 gr zeytin yağı
100 gr sadeyağı ya da margarin
3 bardak su
soğan (1 büyük)
2 defne yaprağı
havuç (1 orta)
1 demet maydanoz
sirke (0.5 bardak )
Tuz ve karabibeR.
1- Kol, kürek, pirzola ya da but taraflarından kemikli olarak yumurta
büyüklüğünde parçalara kesilmiş 1500 gram karaca etini porselen bir kaba
koyduktan sonra bunlara; hepsi küçük kesilmiş 1 büyük soğan, 1 orta
havuç, yarım kahve fincanı zeytinyağı, 2 defne yaprağı, 2 tatlı kaşığı
tuz ile biberi koyarak hepsini iyice karıştırmalı ve üç dört saatte bir,
etleri çevirmek suretiyle bunları 10-12 saat sirkede yatırmalı, on iki
saat sonra etleri bir kaba almalı, sirkeyi de sonradan kullanmak üzere
bir tarafa ayırmalıdır.
2- Sonra bir tencereye; 5 silme çorba kaşığı sadeyağı, yada margarin
koyarak kızdırmalı, sonra bu yağa; tabağa almış olduğunuz et parçalarını
katarak etlerin her bir tarafları pembeleşinceye kadar aşağı yukarı 10
dakika arada bir karıştırmak suretiyle kızartmalı, sonra etlere; bütün
sebzeler ile sirkeyi katarak, kuvvetli ateşte 10 dakika kadar
pişirdikten sonra bunlara; 3 bardak sıcak su ile demet halinde 1 demet
maydanoz koymalı ve tencerenin kapağını kapatarak, etler iyice yumuşak
bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı iki saat
pişirilmelidir. (Suyunu çekerse bir miktar su katılmalıdır)
3- Pişince; etleri yine bir delikli kepçe ile süzülmüş olarak bir kaba
almalı ve demet maydanozu da çıkarıp atmalı ve salçasını bütün
sebzeleriyle bir süzgeçten geçirdikten sonra etleri tekrar içine atmalı
ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tabağa atmalı ve servis
yapmalıdır. ( Salçasını süzgeçten geçirmeden olduğu gibi tabağa alarak
da servis yapılabilir).