Ortalama kalorisi:5.315, bir kişiye:1.771)
12 adet bıldırcın
500 gr domates (3 büyük)
60 gr margarin (3 çorba kaş.)
ALTININ EKMEKLERİ: SALÇASI:
12 dilim ekmek
40 gr margarin (2 çorba kaş.)
100 gr çiçek yağı (5 çorba kaş.)
1- Tüyleri çıkarılmış, 12 adet bıldırcının
üstlerine ıslatılmış bir bez ile hafifçe ovmak suretiyle bu hayvanın
üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizlemeli, sonra bunların
gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek
ve buradan içlerine parmak sokmak suretiyle bıldırcınların biçimlerini
bozmadan içlerini temizlemeli ve bir tarafa bırakmalıdır.
2- Sonra,bir tencereye 2 silme çorba kaşığı
tereyağı yada, margarin, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve gayet
küçük parçalara kesilmiş 3 büyük domates ile 1 tatlı kaşığı da tuz
koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve küçük ateşe pişmeye
bırakmalıdır.
3- Domatesler pişmekte iken diğer taraftan da
bir tavaya 3 silme çorba kaşığı margarin koyarak, yağı kızdırmalı,
sonra kızdırılmış bu yağa içlerini temizlemiş olduğumuz bıldırcınları
atarak her tarafı nar gibi oluncaya kadar devamlı çevirerek kuvvetli
ateşte 5 dakika kızartılmalı sonra kızartmış olduğumuz bu bıldırcınları
tavadaki yağı ile birlikte pişmekte olan domateslere katarak,
tencerenin kapağını kapatmalı ve bıldırcınları 30 dakika daha
domateslerle pişirmeli.
4- Bıldırcınlar pişince; tencereden
çıkararak, bunları kabukları Salça koyulaşınca; ateşten alarak, bu içi,
kenar kabukları çıkarılmış ve 4 cm en, 6 cm boy ve yarım cm
inceliğinde kesilmiş ve her iki tarafı da 5 çorba kaşığı çiçek yağında
kızarmış 12 dilim ekmeğe oturtmalı kuşların üstüne kalan salçayı
dökmeli ve servis yapmalıdır.