Hint Yemekleri: Bıryani
(Hindistan usulu tavuklu pilav)
malzemeler:
1 tavuk (biraz baharat ve biber tuz ile ovularak bekletilecek)
2 sogan kucuk dogranacak,
3 cm buyuklugunde zencefil ince dilimlenecek,
1 yesil biber ince dogranacak,
yarim demet kisnis ince dogranacak,
2 dis sarmisak ince dogranacak,
3 adet karanfil,
1 cay kasigi kakule toz,
3 adet defne yapragi,
2 cubuk tarcin,
1 cay kasigi zerdecal,
1 fincan findik,
2 dl yogurt,
4 yemek kasigi kavrulmus sogan
1 yemek kasigi sirke,
3 yemek kasigi gul suyu,
600 gr buharda pismis basmati pirinc,
3 yemek kasigi sut
yapilisi:
Sogan
kavrulacak, karanfil, kakule, defne yapragi ve tarcin cubugu eklenecek.
Tavuk eklenecek, zerdecal, karanfil, sarmisak ve butun baharatlar
eklenecek. Pismeye terkedilecek. Tavugun pistiginden emin olana kadar.
Bu arada findiklar yagda kizartilacak. Tavuk tencereden alinip ince
didilecek tekrar pismeye devam edilecek. Yogurt eklenecek, kizarmis
soganlarin yarisi eklenecek ve sirke eklenecek iyice karistirilacak. Bir
firin kabina buharda pismis tavuk konulacak uzerine hazirlanan tavuk
harci
serilecek en son geri kalan kavrulmus sogan ve findiklar serpilecek sut
ve gulsuyu da serpilecek, firin kagidi yada aluminyum folya ile
kapatilarak 180 derece firinda 10 dakika pisecek.