İçindekiler:
800 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr arpacık soğan
400 gr mantar
1 çorba kaşığı domates salçası
400 ml et suyu
500 ml su
2 diş sarmısak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı taze kekik
1/2 demet maydanoz (iri doğranmış)
Tarif:
• Zeytinyağının yarısını ısıtıp, arpacık soğanları katın. Karıştırarak, soğanlar yumuşayıp, hafif sararıncaya kadar, yaklaşık 5 dak. soteleyin. Mantarları ilave edin. Ara ara karıştırarak, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Kalan zeytinyağını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin.
• Domates salçasına, karıştırarak yavaş yavaş et suyunu katın.
• Etlere, salçalı et suyu, su, sarmısak ve kekiği ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 1-1,5 saat pişirin.
• Etleri delikli kepçe ile süzerek ayrı bir kaba alın. Tencerede kalan sosu hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve ara ara karıştırarak, sos yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin.
• Et ve mantarlı soğanları sos ile harmanlayıp, hafifçe ısıtın ve ateşten alın.
• Üzerine maydanoz serpin. Arzu ettiğiniz sote sebze ile birlikte servis yapın