Malzemeler
• 500 gr hazır baklavalık yufka
• 125 gr tereyağı
• Yeterince file yada pirinç fıstık
Şerbeti İçin
• 3 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Şeker ve su bir tencerede karıştırılıp 10 dakika kaynatılır.
Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak
soğumaya bırakılır. İki yufka temiz bir zeminde üst üste serilir, bir
kenarına fıstık yerleştirilir. Oklavaya sarılır, yufkanın kenarları
sıkıştırılarak ortaya doğru büzülür. Büzgüsü bozulmadan oklava arasından
çekilir ve hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir. Bütün yufkalar için aynı
işlem tekrarlanır. Üzerlerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. 170
derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca
üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince toz fıstıkla süslenip
servis yapılır.
Afiyet olsun...