Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı vişne suyu
Yarım su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı süt
15 tatlı kaşığı mısır nişastası (Her bir meyve suyu ve süt için yarım tatlı kaşığı nişasta kullanın.)
Üzeri için Hindistan cevizi fıstık v.b.
Hazırlanışı:
Bir gece önceden buğdayı ayıklayıp yıkayın. Kullanacağınız derin bir
tencerede bol suyla 5 dakika kadar kaynatıp ertesi gün kullanmak üzere
bırakın. Bir gün sonra buğdayı iyice pişene kadar kaynatın. Süzgeçten
geçirin veya rondoda iyice ezilmesini sağlayın. Şekerini ilave edin.
Kısık ateşte bir müddet daha pişirin. Ateşten almadan önce aşurenin 3
renkli olması için 3 eşit miktarda tencerelere paylaştırın. Yarım bardak
vişne suyunun içine yarım tatlı kaşığı nişasta, yarım bardak portakal
suyunun içine yarım tatlı kaşığı nişasta ve yarım bardak sütün içine
yarım bardak nişastayı koyup, sıvıların içinde iyice ezin. Her birini
tencereye ayrı ayrı ilave edin. Top top olmamasına dikkat ederek devamlı
karıştırın. Aşurenin kıvamına dikkat edin. Gerekirse sıcak su ilavesi
yapın. Aşureniz uygun kıvamı bulunca ateşten alın, Kaselere bölüp,
üzerini süsledikten sonra servise sunun.