Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktaları
1-Yumurtaları kullanmadan önce buzdolabından çıkarıp en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
2-Sütlü tatlıları hazırlarken vanilyayı en son aşamada ilave edin.
3-Her gün 3 adet ceviz yiyin ve tatlılarınızda ceviz kullanın. İçindeki
yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır. Ayrıca kolesterolünüzü düşürür
ve dengede tutar.
4- Satın aldığınız sütün uzun süre dayanması için 1 litre sütün içine 2 çay kaşığı nişasta ilave edin.
5-Muhallebi tarzı sütlü tatlıların topaksız olması ve tencerenin dibini
tutmaması için sürekli tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.
6-Geleneksel Ramazan tatlısı olan güllacı üzerine gülsuyu ve nar tanesi serperek de servis yapabilirsiniz.
7-Çikolatayı benmari usulü eritirken içine fındık büyüklüğünde tereyağı
ilave ederseniz rengi daha parlak olur ve tavaya yapışmaz.
8-Çikolatalı soslarda, bitter yerine sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.
9-Çikolatalı soslara tarçın veya toz karanfil eklemek ayrı bir lezzet verir