KarFırtınası Kurucu
Mesaj Sayısı : 687 Forum Puanı : 1995 Rep Puanı : 53
| Konu: Kek İçin Püf Noktaları C.tesi 16 Tem. 2011, 17:01 | |
| Kek yaparken : Eğer meyveli ya da kuruyemişli bir kek yapacaksanız, meyveleri ve yemişleri kek hamuruna katmadan önce çok az miktarda una bulayın. Böylece malzemeniz kekin dibine çökmeyecek, her tarafına eşit dağılacaktır.
Kekin kabarması için : Kekinizin kabarmasını istiyorsanız margarin ve şekerini iyi çırpın. Güzel kek yapmanın bir koşulu da margarin ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasıdır.
Kek pişirirken : Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız Kek pişirirken tüm malzemenin oda ısısında olması önemlidir. | |
|