Saklı Düşler
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Genel Paylaşım Platformu
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
» 20-26 Aralık 2021 Haftalık Burç Yorumları
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Emptytarafından angelic Ptsi 20 Ara. 2021, 00:54

» Emanet Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:43

» Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:41

» Mahkum Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:36

» Aziz Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:33

» Kıbrıs Zafere Doğru Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:31

» Arka Sokaklar Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:29

» Camdaki Kız Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:26

» Kaderimin Oyunu Bölüm Yorumları
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:24

» Bir Zamanlar Çukurova Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:16

En iyi yollayıcılar
KarFırtınası
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_lcapBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Voting_barBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_rcap 
Bulut
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_lcapBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Voting_barBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_rcap 
Zeyno_zen
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_lcapBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Voting_barBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_rcap 
Saklı Düşler
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_lcapBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Voting_barBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_rcap 
dRuLL-TR
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_lcapBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Voting_barBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_rcap 
Mystery
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_lcapBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Voting_barBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_rcap 
fenhas
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_lcapBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Voting_barBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_rcap 
Terlan
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_lcapBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Voting_barBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_rcap 
Rüzgar
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_lcapBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Voting_barBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_rcap 
รยקєгเรเ
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_lcapBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Voting_barBayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Vote_rcap 
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Istatistikler
Toplam 73 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: SiyahSancaktaR

Kullanıcılarımız toplam 2260 mesaj attılar bunda 1328 konu
Anahtar-kelime
2021 2022 hangi grubu açma konu
Haftanın en aktif yollayıcıları
No user

 

 Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KarFırtınası
Kurucu
KarFırtınası


Mesaj Sayısı : 687
Forum Puanı : 1995
Rep Puanı : 53

Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek Empty
MesajKonu: Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek   Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek EmptyC.tesi 16 Tem. 2011, 16:54

1. Ekmek kavurması
Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ
ile kavrulur. Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine
serpilir. İyice
karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir.

2. Papara

Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır. Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur. Ardından
tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür. Bir süre
ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine dökülür.


3. Tirit

Bayat ekmek dilimleri bir kaba
yerleştirilir. Kıyılmış soğan tuz ile öldürülüp ekmek dilimleri üzerine
döşenir. Sonra üzerine haşlanmış kemikli etin suyu bolca dökülür.
Dileyen, kıyılı maydanoz
veya sumak serpebilir.


4. Ekmek süpürgesi (Ankara dolaylarından bir tirit çeşidi)

Bayat ekmek dilimlenip bir tepsiye yerleştirilir. Bir tencerede su kaynatılıp ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir. Ardından
sarımsaklı yoğurt dökülür. Son olarak da, bir tavada yağ ile kavrulan salça ve kırmızı pul biber karışımı gezdirilir.


5. Ekmek oğması

Bayat ekmeklerin içi -istenirse,
kabuğu ile birlikte- ufalanır; bir kapta eritilen tereyağına dökülerek
kavrulur. Sonra üzerine bir yumurta kırılıp
ekmek ufakları ile alt üst edilir. Ardından 1 bardak süt dökülüp yeniden
karıştırılır. Çok hafif ateşte süt çekilinceye kadar bekletilir. Süt
çekilince ateşten alınır; üzerine bir bez konularak demlendirilir.
Ilınınca
yenilir.


6. Yalancı paça

Küçük küpler şeklinde doğranan soğan, tencerede, 1
yemek kaşığı tereyağı ile kavrularak pembeleştirilir. Üzerine salça ilâve edilerek eritilir. Dövülmüş
2 diş sarımsak, 1 limonun suyu, tuz, kırmızı toz biber ve et suyu
katılır. Bayat ekmek küp şeklinde doğranarak tereyağında kavrulur.
Kıtırlaşınca,
çorba kâsesine doldurulan çorbanın üzerine dökülür.


7. Kalacuş

Bayat ekmek, küpler halinde
kesilerek derin bir kaba konur. Kıyılmış soğan, tavada kızdırılmış
margarin ile pembeleşinceye kadar kavrulur.
Çalkanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın
bulunduğu tavaya eklenir.Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan
karışım derin kapta bulunan
doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Kabın kapağı kapatılır.Bir
süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir.


8. Ekmekli omlet

4 dilim bayat ekmek küp şeklinde
kesilip tereyağında kızartılır. 8 yumurta, 2.5 su bardağı süt, tuz ve
muskat karıştırılıp, iyice çırpılır.
Hazırlanan karışımdan 4 ayrı omlet pişirilir. Üzerine küp şeklinde
doğranmış kızarmış ekmek ve küp şeklinde doğranmış domatesler koyulup
ikiye katlanır.


9. Ekmek karıştırması

Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. 3
yemek kaşığı margarin bir tencerede eritilir. Erimiş tereyağına kaşık ucu
ile salça koyulur. Üzerine 3-4 yumurta kırılır; karıştırılarak
pişirilir. Ardından karabiber serpilir. Doğranmış ekmekler ve maydanoz
da eklenip kısık
ateşte biraz karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp 6-7 dakika
ekmekler yumuşatılır.Ekmek karıştırması, cacık veya salata ile
yenilebilir.


10. Yumurtalı ekmek aşı

Bayat ekmek dilimleri küp şeklinde
doğranıp fırında kıtırlaştırılır. Piyaz doğranmış soğan, bir tavada
yarım çay bardağı sıvı yağ ile
pembeleştirilir. 1 çorba kaşığı salça ve 1 çay bardağı su eklenip birkaç
dakika kaynatılır. Doğranmış ekmekler, soğanlar ile karıştırılıp
tavanın kenarlarına çekilir.
Tavanın ortasına 2 yumurta kırılır. Üzerine tuz ve karabiber
ekilir.Tavanın kapağı kapatılarak, yumurtaların pişmesi beklenir.4 diş
sarımsak dövülüp yoğurda katılır. Sarımsaklı yoğurt servis tabağına
alınır. Üzerine, tavadaki pişmiş olan yumurtalı ekmek aşı, bozulmadan
çıkarılır.1 çorba kaşığı erimiş margarinde yeterli miktarda kırmızı pul
biber hafifçe
yakılır. Biberli yağ, yemeğin üzerine gezdirilir.


11. Ekmekli ezme

2 dilim bayat ekmeğin kabukları
kesilip atılır. Dilimler çukur bir tabağa koyulup üzerine soğuk su
dökülür. 5 dakika sonra sudan çıkarılır; suyu
süzülerek ufalanır.Ufalanmış ekmekler, 3
yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve 2 diş dövülmüş sarımsak, 2’şer yemek kaşığı zeytinyağı, yoğurt, limon suyu ve
1’er çay kaşığı domates ve biber salçası iyice karıştırılır.Elde edilen
karışım servis tabağına koyulur. Üzerine pul biber ekilir. Birkaç yarım
ceviz ve maydanoz ile süslenir.
Not: Ceviz terine badem veya fındık da kullanılabilir.


12. Bayat ekmek köftesi

Bayat ekmek ıslatılır; el ile
sıkılarak suyu süzüldükten sonra bir kaba alınır. 100 gr. kıyma, 1 baş
soğan rendesi, kimyon, köfte baharı, tuz ile
yoğrulup köfte şeklinde parçalara ayrılır.Köfteler kızgın yağda
kızartılıp emici bir kâğıt üzerine çıkarılır. Çay yanında yenilebilir.


13. Peynirli bayat ekmek köftesi

1 adet bayat ekmek, üzerine su
serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır. İçine yarım kalıp sert
beyaz peynir rendelenir; 1 demet maydanoz doğranır; 2
yumurta kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz, köfte baharı ve
pul biber katılır. Bu karışım yoğrularak köfte şeklinde parçalara
ayrılır.
Köfteler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa
bulanıp kızgın yağda kızartılır. Üzerlerine kürdan batırılarak servise
çıkarılır.


14. Bayat ekmek pizzası

Bayat ekmekler dilimlenip küp küp kesilir. Margarin ile yağlanmış ve un serpiştirilmiş fırın tepsisine yayılır.
4 yumurta çırpılır; içine 2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, yarım
çay bardağı sıvı yağ katılır. Karışım tekrar çırpılıp ekmeklerin
üzerine
dökülür. Bayat ekmek pizzası bu durumda buzdolabında bir gün
bekletilebileceği gibi hemen de pişirilebilir.Fırına verilmeden önce,
üzerine dilimlenmiş sucuk, salam veya sosis
yerleştirilir. Domates, biber dilimleri de yerleştirilebilir. Bunların üzerine de kaşar rendesi serpiştirilir.


15. Dilim pizzası

Bayat ekmek dilimlerine tereyağı sürülür.
Yumurta, beyaz peynir veya çökelek, maydanoz ve pul biber karıştırılıp
ekmek dilimlerinin üzerine bolca
sürülür. Bu karışıma küçük doğranmış domates ve sivri biber de
eklenebilir. Dilimler, peynir pembeleşinceye kadar fırında kızartılır.


16. Ketçaplı dilim pizzası

Bayat ekmek dilimleri, yağlanmış tepsiye dizilir. 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı ketçap, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı kekik
ve 1 çay bardağı sıvı yağ çırpılır. En son ezilmiş beyaz peynir katılır. Karışım, ekmek dilimlerinin üzerine sürülür.
Dilimler, orta ısılı fırında, pembeleşene kadar kızartılıp, sıcak sıcak servise çıkarılır.


17. Dilim kayganası

2-3 yumurta çırpılıp 1 kahve
fincanı süt veya su ile karıştırılır. Bayat ekmek dilimleri arkalı önlü
bu karışıma bulanıp kızgın sıvı yağda kızartılır.


18. Sarımsaklı ekmek (Tiyriti)

Bayat ekmek dilimleri fırında
kıtırlaştırılır. 2-3 diş sarımsak dövülüp tereyağında 1-2 çevrilir.
Bolca toz kırmızı biber, bir fiske tuz ve 1 kahve fincanı su eklenip
hemen ateşten alınır. Ekmek dilimleri üzerinde gezdirilir.


19. Bayat ekmek kanepesi

Bir kabın içinde 1 çorba kaşığı
salça, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay
bardağı süt, 200 gr. ezilmiş beyaz peynir, 2 yumurta iyice karıştırılır.
Bu karışım, kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine
sürülür.Dilimler, fırın tepsisine dizilir; hafif pembeleşinceye kadar
kızartılır.Kızartılmış dilimlerin üzerine 1’er ince dilim domates; bunun
üzerine de 2 ince dilim sosis yerleştirilir.Kanepeler, kürdanlı olarak
servis tabağına alıp, soğutmadan, kıvırcık marul yaprakları eşliğinde
servise çıkarılır.


20. Tutmaç

3 su bardağı toz şeker, aynı
miktarda su ve yarım limon suyu karıştırılıp kaynatılır. Elde edilen
şurup soğumaya bırakılır.Bayat ekmek küp küp doğranır.Zeytinyağı, tavada
yakılmadan kızdırılır. Doğranmış ekmekler, çırpılmış yumurtaya
bulanarak, kızgın yağda peyderpey kızartılır. Kızaran ekmekler şuruba
atılır.Bir yandan kızartma işlemi sürdürülürken, öte yandan şurubu çeken
ekmekler servis tabağına çıkartılır. Kızartma işlemi bitince, servis
tabağına çıkarılmış ekmekler üzerine tarçın, susam, badem, ceviz,
fındık, gül suyu serpilir. Hafifçe karıştırılır. İstenirse kalan şurup
da ekmeklerin üzerine
gezdirilir.


Tatlılar


21. Bayat ekmek tatlısıBayat
ekmekler ince ince dilimlenip fırında kıtırlaştırılır. 1 ekmek için 2
su bardağı toz şeker ile 2 su bardağı su kaynatılır. ¼ limonun suyu
eklenir. Elde edilen şerbet, soğutulduktan sonra ekmek dilimlerinin
üzerinde gezdirilir. Mevsim meyveleri ekmek dilimlerinin üzerine
dizilir.Not: Reçeli sulandırıp kıtırlaştırılan bayat ekmek dilimlerinin
üzerinde gezdirmek sureti ile de tatlı yapılabilir. Bunu krem şanti ile
süslemek de mümkündür.


22. Sütlü bayat ekmek tatlısı

1.5 bayat ekmeğin içi derin bir kaba
ufalanır. Üzerine 1.5 su bardağı süt gezdirip karıştırılır.Yarım saat
bekletildikten sonra ekmek içleri el ile sıkılıp süt süzülür.
Buna eritilmiş 3 çorba kaşığı margarin, 3 yumurta ve 1 çorba kaşığı toz
şeker eklenip karıştırılır.Yüksek kenarlı bir tepsi yağlanır. Hazırlanan
karışım tepsiye 1.5 cm.
kalınlığında olacak şekilde dökülür. 180 derecede ısıtılmış fırında 40
dakika pişirilir. Şişip kabaracak olursa, bıçak ile birkaç yerinden
delinir.Tatlı fırında pişerken, bir tencerede 1 su bardağı toz şeker,
aynı miktarda su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu kaynatılır. Fırından
çıkarılan tepsi üzerine gezdirilerek dökülür.Tatlı soğuyunca baklava
şeklinde dilimlenir. Hindistancevizi veya iri
kıyılmış ceviz ile süslenerek servise çıkarılır.

23. Ekmek helvası

Bir tencerede 3 su bardağı
dolduracak kadar ufalanmış ekmek içi, yarım su bardağı erimiş margarin
veya tereyağında sürekli karıştırılarak, hafif bir
esmerlik alana kadar kavrulur.Ayrı bir tencerede 1 su bardağı toz şeker
ve 1.5 su bardağı süt kaynatılıp ılıtılır. Vanilya eklenir.
Ilık süt şerbeti, ekmekli malzemeye katılır. Tencere kapağı kapalı
olarak 15 dakika beklenir. Tane tane olan helva, servis tabağına alınıp
çekilmiş antep fıstığı ile süslenir.

24. Vişneli ekmek tatlısı

Bayat ekmekten 2 cm. kalınlığında
dilimler kesilir. Kabuklar düzgünce kesilerek çıkarılır. Daha sonra
dilimler ortadan kesilerek iki parçaya ayrılır; fırın tepsisine dizilir.
Orta ısıda hafif pembeleşinceye kadar
kızartılır.1 kg. toz şeker, 5 su bardağı su, bir tencerede kaynatılıp
şurup yapılır. Çekirdekleri çıkarılmış 1 kg. vişne, şuruba katılır; 1-2
taşım kaynatılır. Vişne taneleri bir tabağa alınır. Ateşten alınan vişne
şurubu, soğumadan, kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine kepçe ile
gezdirilir. Sonra tepsi ağır ateşte tutularak, içindeki şurup,
koyulaşana kadar kaynatılır. Ara sıra tepsi hafifçe sallanarak,
ekmeklerin dibe yapışmaması ve şurubu iyice içmesi sağlanır. Şurup
koyulaşınca, tepsi ateşten alınıp soğutulur.Ekmek dilimleri tabaklara
yerleştirilir. Üzerine krema veya kaymak koyulur. Bunun üzerine de vişne
taneleri yerleştirilir.

25. Üzümlü ekmek tatlısı

1 büyük salkım siyah üzüm ayıklanıp
yıkanır; taneleri ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri çıkartılır.Yarım
bayat ekmek, küp şeklinde doğranarak üzümler ile
karıştırılır.Hazırlanan karışım, yağlanmış kalıba dökülür.1 kahve
fincanı elenmiş un bir kâseye konulur. Üzerine yarım su bardağı toz
şeker, 1 çimdik tuz, çırpılmış 3 adet yumurta ve 1.5 su bardağı süt
eklenir. Bu karışım da tahta bir kaşık ile karıştırılıp kalıba
dökülür.Kalıba dökülmüş tüm karışım, 180 derecede ısıtılmış fırında 40
dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır. Üzerine pudra
şekeri döküldükten sonra dilimlenerek servise çıkarılır.


26. İncir ve ballı ekmek turtası

1 adet bayat ekmek bir kâseye
ufalandıktan sonra 2.5 su bardağı süt ile ıslatılır. 20 dakika kadar
bekletilerek yumuşatılır.8 adet kuru İncir suda bekletilerek
yumuşatılır. Yumuşadıktan sonra suyu
süzülen incirlerin her biri 5-6 dilim halinde kesilir.2 kaşık tereyağı
tavada eritilir.4 yumurta çırpılarak, eritilmiş 2 kaşık tereyağı, 3
çorba kaşığı bal ve sütlü ekmek ile mikserde karıştırılır.
Daha sonra incir dilimleri bu karışıma eklenir.18x20 cm. ebadında bir
fırın kabına yağlı kağıt döşenir. Kağıdın üzeri 1 tereyağı ile yağlanır.
Elde edilen karışım kaba dökülür; 180 derecede
ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir. Krem şanti veya kaymak eşliğinde servise çıkarılır.


27. Ekmekli puding

Bir kapta 3 su bardağı süt, 3
yumurta, ¾ su bardağı bal, yarım limonun suyu, 4 çorba kaşığı
keçiboynuzu tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı tuz
karıştırılır. İçine, 4 su bardağı dolduracak kadar, iyice ufalanmış
bayat ekmek, 1.5 su bardağı rendelenmiş elma, yarım su bardağı dövülmüş
ceviz içi eklenip karıştırılır. Tüm karışım, yağlanmış bir kalıba
koyulup 175 derecede
ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirilir. Bu ölçü, 6 kişiye yeter.
Not: Ekmekli puding sıcak veya soğuk yenilebilir. Sade olarak veya krem
şanti, dondurma, elma sosu gibi ekler ile de servise çıkarılabilir.


28. Ekmekli krep

4 dilim bayat ekmek ufalanır;
üzerine 1.5 su bardağı süt dökülerek ıslatılır. 4 yumurta, 2.5 çay
bardağı un ve 4 çorba kaşığı bal, ufalanmış
sütlü ekmeğe eklenip iyice karıştırılır.Fındık büyüklüğünde tereyağı
tavada kızdırılır. Hazırlanan karışımdan bir miktar tavaya dökülür. Tava
sallanarak hamurun yayılması sağlanır.
Krepin her iki tarafı da pişirilir.Hamur bitinceye kadar aynı işlem
tekrarlanır.Not: Kreplerin üzerine fıstık ezmesi de sürülebilir. Ekmekli
krep, komposto ile birlikte iyi gider.


29. Bademli ekmek dilimleri

1 kutu krema ve 2 yumurta çırpılıp
karıştırılır.Bayat ekmek dilimleri krema ve yumurta karışımına
batırılarak ıslatılır. Islatılmış ekmeklerin iki tarafı da, kızdırılmış
tereyağında kızartılır.
Kızarmış ekmeklerin üzerine bal sürülür. Servis tabağına dizilen ballı ekmeklerin üzerine kıyılmış badem serpilir.

30. Çikolatalı ve ekmekli kek

3 su bardağı dolduracak kadar,
ufalanmış ekmek içi, 2 su bardağı ılık sütte yumuşaması için biraz
bekletilir.Yarım su bardağı badem iri iri doğranır.Yarım su bardağı kuru
üzüm de, yumuşaması için suya koyulup bekletilir. 1 adet küçük çikolata
ince ince kıyılır.Ekmekli süt mikserden geçirilir; 2 kahve fincanı toz
şeker, 3 çorba kaşığı kakao, 2 adet çırpılmış yumurta, doğranmış badem,
kıyılmış çikolata ve
sıkılıp suyu süzülmüş kuru üzüm eklenerek iyice karıştırılır.20x15 cm.
ebadında bir fırın kalıbına yağlı kağıt döşenir; üzeri erimiş tereyağı
ile yağlanır. Hazırlanan karışım kalıba konularak 180 derece
ısıtılmış fırına verilir. 50 dakika pişirildikten sonra kek fırından
çıkarılır. Üzerine pudra şekeri serpilir. Ilıyınca, kareler halinde
kesilerek servise çıkarılır.


alıntıdır....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://nikeforum.tr.cx
 
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yapılan Araştırmaya Göre İnsanların Çoğu Çayı Tercih Ediyor
» Yemek Masası Düzeni
» Yemek Yeme Kurallari
»  Mum ateşiyle pişen yemek
» En Garip Türk Yemek İsimleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Saklı Düşler  :: Yaşam :: Yemek Tarifleri :: Bizim Mutfak :: Genel Bilgiler Ve Püf Noktalar-
Buraya geçin: