Saklı Düşler
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Genel Paylaşım Platformu
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
» 20-26 Aralık 2021 Haftalık Burç Yorumları
Perde pilavı Emptytarafından angelic Ptsi 20 Ara. 2021, 00:54

» Emanet Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Perde pilavı Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:43

» Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Perde pilavı Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:41

» Mahkum Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Perde pilavı Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:36

» Aziz Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Perde pilavı Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:33

» Kıbrıs Zafere Doğru Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Perde pilavı Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:31

» Arka Sokaklar Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Perde pilavı Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:29

» Camdaki Kız Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Perde pilavı Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:26

» Kaderimin Oyunu Bölüm Yorumları
Perde pilavı Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:24

» Bir Zamanlar Çukurova Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Perde pilavı Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:16

En iyi yollayıcılar
KarFırtınası
Perde pilavı Vote_lcapPerde pilavı Voting_barPerde pilavı Vote_rcap 
Bulut
Perde pilavı Vote_lcapPerde pilavı Voting_barPerde pilavı Vote_rcap 
Zeyno_zen
Perde pilavı Vote_lcapPerde pilavı Voting_barPerde pilavı Vote_rcap 
Saklı Düşler
Perde pilavı Vote_lcapPerde pilavı Voting_barPerde pilavı Vote_rcap 
dRuLL-TR
Perde pilavı Vote_lcapPerde pilavı Voting_barPerde pilavı Vote_rcap 
Mystery
Perde pilavı Vote_lcapPerde pilavı Voting_barPerde pilavı Vote_rcap 
fenhas
Perde pilavı Vote_lcapPerde pilavı Voting_barPerde pilavı Vote_rcap 
Terlan
Perde pilavı Vote_lcapPerde pilavı Voting_barPerde pilavı Vote_rcap 
Rüzgar
Perde pilavı Vote_lcapPerde pilavı Voting_barPerde pilavı Vote_rcap 
รยקєгเรเ
Perde pilavı Vote_lcapPerde pilavı Voting_barPerde pilavı Vote_rcap 
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Istatistikler
Toplam 73 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: SiyahSancaktaR

Kullanıcılarımız toplam 2260 mesaj attılar bunda 1328 konu
Anahtar-kelime
2021 konu açma 2022 grubu hangi
Haftanın en aktif yollayıcıları
No user

 

 Perde pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KarFırtınası
Kurucu
KarFırtınası


Mesaj Sayısı : 687
Forum Puanı : 1995
Rep Puanı : 53

Perde pilavı Empty
MesajKonu: Perde pilavı   Perde pilavı EmptyPaz 10 Tem. 2011, 12:23

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


Malzemeler

Pilav için;

* 2 Su Bardağı Pirinç
* 3 Su Bardağı Su (2 bardak su-1 bardak tavuk suyu şeklinde)
* 1 Adet Tavuk Göğüs Eti
* 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
* 1/2 Su Bardağı (soyulmuş) Badem
* 1 Çay Bardağı Kuş Üzümü
* 1 Çay Kaşığı Tarçın
* 1 Çay Kaşığı Yenibahar
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
* Tuz, Karabiber

Hamuru için;

* 2 Su Bardağı Un
* 1/2 Su Bardağı Su
* 1 Adet Yumurta
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağ

Yapılışı

* Öncelikle bademleri ve kuş üzümünü ayrı ayrı kaselerde kaynar su ile
ıslatın. Bademlerin suyu ılınınca rahatlıkla kabuklarını soyabilirsiniz.
7-8 tanesini pilavı süslemek için ayırın.
* Kuş üzümünü de 10-15 dk. bekletin, süzüp bol su ile yıkayın.
* Tavuk etini, biraz tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Suyunu pilav için ayırıp, eti ince ince didikleyin.
* Pirinci, dereotlu mantarlı pilav tarifindeki gibi ıslatın. Bol su ile yıkayın.
* 1 Çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağ ile bademleri hafif sararıncaya
kadar kavurun ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk. daha kavurun.
* Pirinçler kavrulunca, tavuk etini, kuş üzümünü, ve baharatları (tarçın, yenibahar, tuz, karabiber) ekleyin, biraz karıştırın.
* 2 Su bardağı kaynar su, 1 su bardağı tavuk suyu ekleyin, 3 dk. harlı
ateşte, daha sonra ateşi kısarak pirinçler suyunu çekinceye kadar
pişirin. Altını kapatın ve tereyağını üzerine minik minik serpiştirin.
Üzerine bir peçete kapatarak demlenmeye bırakın.

* Pilavınız demlenirken, hamuru hazırlayın, yarım saat kadar
dinlendirin. Arzu ettiğiniz teflon bir kek kalıbını yada yuvarlak bir
borcamı margarin ile yağlayın, ayırdığınız bademleri serpiştirin. Hamuru
açıp, kalıba yayın, içine pilavı döküp, kenarlardan sarkan hamuru
üzerine kapatın.
* 180 derecede ısıtılmış fırında, hamur turuncu renk olana kadar kızartın, sıcak servis edin.

Pilavınızı gün içinde hazırlayıp, hamurun içine doldurup, pişireceğiniz
saate kadar buzdolabında saklayabilir, yemekten kısa bir süre önce
pişirebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://nikeforum.tr.cx
 
Perde pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Acılı Tayland Pilavı
» Amerikan pirinçli uzakdoğu pilavı
» Hint Yemekleri: Delhi Pilavı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Saklı Düşler  :: Yaşam :: Yemek Tarifleri :: Bizim Mutfak :: Yemekler :: Et Yemekleri-
Buraya geçin: