Servis (Kaç Kişilik): 4-5
Malzeme Listesi:
1 adet kaz,
3 adet ançüez filetosu,
1 baş kuru soğan,
1 adet havuç ,
2-3 adet kereviz yaprağı ,
1 adet defne yaprağı,
1 demet maydanoz,
yarım fincan domates salçası (Iğdır domates salçası deneyiniz)
3 yemek kaşığı halis zeytinyağı ,
150 gram iyi kalitede yeşil zeytin,
yeteri kadar tuz ve dane karabiber
Yapılışı:
Kazın iç organları, kan, sıvı ve artıkları iyice çıkarılır,yıkanır ve
kurulanır. Küçük parçalar halinde kesilir ,yeni çekilmiş karabiber ve
tuz serpilir. Soğan; havuç, kereviz yaprağı, maydanoz ve defne
yaprağıyla birlikte ince bir şekilde kıyılır. Çekirdekleri çıkarılan
zeytinler 5 dakika süre ile suda kaynatılır ve süzülür. Et parçalar
geniş bir tavada zeytinyağında yüksek alevli bir ateşte kavrulur, ve
ateşin şiddeti düşürülür.Kesip hazırlanan ot ve sebzeler buna eklenir
tümü biraz sarartılır. Çatalla ezilmiş anchuez dilimleri ilave edilip
harmanlanır, ve suda iyice çözülmüş domates salçası ile ezilmiş dane
biber eklenip ağzı örtülür. Orta şiddette alevli ocakta karıştırılarak
pişirilir.Karıştırma işlemi aralıklarla tekrarlanmalıdır. Lüzum olursa
biraz .daha kaynar su katılabilir. Yemek ateşten indirilmeden 10 dakika
evvel kaynatılmış zeytinler de eklenir. Kaz ile beraber yeşil zeytinler
tabağa konularak servis yapılır.
Tavsiyeler: Bu yahninin domateslisi de yapılmaktadır. Afiyet olsun..