Saklı Düşler
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Genel Paylaşım Platformu
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
» 20-26 Aralık 2021 Haftalık Burç Yorumları
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Emptytarafından angelic Ptsi 20 Ara. 2021, 00:54

» Emanet Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:43

» Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:41

» Mahkum Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:36

» Aziz Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:33

» Kıbrıs Zafere Doğru Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:31

» Arka Sokaklar Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:29

» Camdaki Kız Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:26

» Kaderimin Oyunu Bölüm Yorumları
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:24

» Bir Zamanlar Çukurova Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:16

En iyi yollayıcılar
KarFırtınası
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_lcapJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Voting_barJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_rcap 
Bulut
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_lcapJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Voting_barJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_rcap 
Zeyno_zen
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_lcapJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Voting_barJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_rcap 
Saklı Düşler
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_lcapJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Voting_barJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_rcap 
dRuLL-TR
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_lcapJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Voting_barJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_rcap 
Mystery
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_lcapJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Voting_barJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_rcap 
fenhas
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_lcapJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Voting_barJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_rcap 
Terlan
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_lcapJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Voting_barJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_rcap 
Rüzgar
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_lcapJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Voting_barJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_rcap 
รยקєгเรเ
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_lcapJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Voting_barJöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Vote_rcap 
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Istatistikler
Toplam 73 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: SiyahSancaktaR

Kullanıcılarımız toplam 2260 mesaj attılar bunda 1328 konu
Anahtar-kelime
2022 hangi konu grubu açma 2021
Haftanın en aktif yollayıcıları
No user

 

 Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KarFırtınası
Kurucu
KarFırtınası


Mesaj Sayısı : 687
Forum Puanı : 1995
Rep Puanı : 53

Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes Empty
MesajKonu: Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes   Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes EmptyPaz 21 Ağus. 2011, 16:47

Servis (Kaç Kişilik): 4-5

Malzeme Listesi:

350 gram ödü temizlenmiş kaz ciğeri,
1/4 litrelik jelatin,
25 gram kadar siyah mantar,
50 gram dilimlenmiş kaz iç yağı,
100 gram Mayıs tereyağı,
1 /2 defne yaprağı,
yeteri ölçüde tuz karabiber

Yapılışı:
Ezme işleminin yapılacağı kalıp iyice temizlenmeli ve yıkanmalıdır.
Ardından iyice kurulanmalıdır. Sonra buzdolabına konulur. Eller limonlu
su içine batırılarak mantarların ince kabukları soyulur, ardından
dilimlenir. Sonra mantarları limonlu sudan çıkarılır, suyu süzülür, bir
müddet bekletilir. Jelatin kutusundaki prospektüse göre jelatin
hazırlanır ve buzdolabından çıkarılarak soğumaya bırakılır. Jelatin
soğuyunca sertleşmeden buzdolabından kalıbı çıkarın, alt yüzeyini ve
kenarlarını jelatinle sıvadıktan sonra kalıbı dolaba tekrar koyun.
Kalıptaki jelatin donarak sertleşince tekrar çıkarın ve jelatine batırıp
çıkaracağınız mantarlarla kalıbın alt yüzeyini ve kenarlarını bezeyin.
Ardından kalıbın alt yüzeyi ve yan kenarlarına biraz daha jelatin
sıvadıktan sonra kalıbı buzdolabına tekrar koyun.

Diğer taraftan, karaciğeryağlarından uzaklaştırmaksızın akan musluk
suyunun altında iyice yıkanır. Ciğerin suyu süzüldükten sonra tuzlanıp
biberlenir. Takiben ciğerler içyağı dilimlerine iyice batırılarak
sarılır ve yağla sıvanmış bir cam tabağa yerleştirilir. Ardından defne
yaprağı koyulur, sonra kabın kapağı kapatılır ve orta ateşte fırına
verilir. Arada bir kazciğerleri şiş sokularak test edilir. Şiş
sokulduğunda hiç kan çıkmayıncaya dek ciğerler fırında bekletilir. Ciğer
iyice piştiğine emin olunca fırından çıkarılarak küçük dilimlere
ayrılır ezilerek ince delikli tel bir süzgeçten geçirilir. Bir saat
evvelinden buzdolabından çıkarılmış ve sıcakta yumuşamış olan tereyağı
geniş bir porselen kapta köpürtene kadar çırpılır. Ardından tereyağı
kazciğeri ezmesine az az katılır ve hızlı hızlı karıştırılır, karıştırma
bittikten sonra tadılır. Tadına göre, istenirse biraz daha tuz ve
karabibereklenir. Tekrar bir kaç defa daha karıştırılır, sonra bir
fincan miktarında bir tarafa ayrıca konulur, arta kalan ise
buzdolabından çıkarılacak kalıba dökülür. Üzeri jelatinle kapatılıp
kalıp buzdolabına konulur. Ayrıca ayrılan ciğeri ezmesi karışımı
kremaşırıngasına çekilir. Yemek zamanı gelince, kalıptaki ciğer servis
tabağının çevresi zevke göre ezme ile süslenir. Üzerine ise arta kalan
jelatinden konularak servis tabağı buzdolabına koyulur. Buz dolabındaki
bulunan kalıptaki jelatini ciğer ezmesi donarak sertleşince kalıp
dolaptan çıkarılır. Yaklaşık 1/2 dk süreyle kaynayan suyun içinde
bekletildikten sonra servis tabağının tam ortasına ters çevrilerek boca
edilir. Kalıp çıkarıldıktan sonra yemek tabağı sofraya konulacağı
zamana tekrar buzdolabına konulur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://nikeforum.tr.cx
 
Jöjleli Kaz Ciğeri Ezmes
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Saklı Düşler  :: Yaşam :: Yemek Tarifleri :: Bizim Mutfak :: Av Yemekleri-
Buraya geçin: