Malzemeler
1 kahve fincanı su
2 yemek kaşığı yağ
4 keklik
Karabiber (istenildiği kadar kullanılır)
1 limon
Biraz tuz
Yapilis Tarifi
Kekliklerin tüyleri yolunup içini temizledikten sonra üstleri limonla
ovulur. İçinde rahatça döndürebileceğiniz bir fırın tepsisine koyun
üstüne tuzu biberi serpin. Yağla suyu da üzerine koyun kızgınca fırına
sürün. Keklikler kızardıkça çevirerek her yanını iyice kızarıncaya kadar
pişirin. Bu arada üstlerinin kurumaması daha lezzetli olması için
keklikler kızartılırken tepsideki suyu bir kaşıkla sık sık üstlerinden
gezdirerek dökün. Keklikler pişince fırın sıcaklığını azaltın üstlerini
bir tepsiyle örtüp 5-10 dakika fırında bırakın.