Genel Paylaşım Platformu
 
AnasayfaTakvimSSSAramaKayıt OlGiriş yap
En iyi yollayıcılar
Nike
 
kar_bulut
 
dRuLL-TR
 
GuneS
 
Mystery
 
fenhas
 
Terlan
 
Rüzgar
 
รยקєгเรเ
 
SüKûT
 
"Dost Siteler"
ForumCenter
SükutForum
TurkMania
HepsicilerFan
En son konular
» Şekilli Nick Yazma
tarafından kar_bulut Perş. Kas. 06, 2014 8:38 pm

» Hacıosmanoğlu: Ceza Vererek Susturamazlar
tarafından Nike Perş. Ekim 17, 2013 10:53 am

» Sneijder: Arkadaşlarım Üzülürken Ben Nasıl Sevineyim
tarafından Nike Perş. Ekim 17, 2013 10:48 am

» Arda Turan, Sinem Kobal'ı Teselli Etti
tarafından Nike Perş. Ekim 17, 2013 10:47 am

» Mila Kunis On The Graham Norton Show Full Interview
tarafından Nike Ptsi Eyl. 23, 2013 9:35 am

» Jenn Bostic - Missin' A Man
tarafından By_Mtr Salı Ağus. 20, 2013 2:37 pm

» Carly Rae Jepsen - Tonight I'm Getting Over You
tarafından By_Mtr Salı Ağus. 20, 2013 2:37 pm

» Hande Yener - Ya Ya Ya Ya
tarafından By_Mtr Salı Ağus. 20, 2013 2:35 pm

» Petek Dinçöz - Aşk
tarafından By_Mtr Ptsi Tem. 29, 2013 8:42 am

» Profil Bölümü İçin Hazır Tuttuğu Takım Gifleri
tarafından Nike Salı Tem. 23, 2013 7:49 pm

Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Istatistikler
Toplam 66 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: chajohnmedxra

Kullanıcılarımız toplam 1509 mesaj attılar bunda 1035 konu

Paylaş | 
 

 Et Konservesi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
GuneS
Editör
Editör
GuneS

Mesaj Sayısı : 74
Forum Puanı : 233
Rep Puanı : 13
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Et Konservesi   Paz Ağus. 21, 2011 1:13 pm

Et Konservesi
Et Konservesi Tarifi - Et Konservesi Nasıl Yapılır - Et Konservesi Malzemeleri





İnek, dana, koyun, kuzu ve öbür çiftlik hayvanlarının konserveleri aynı usulle yapılır. Konserve için kullanılacak etler büyük parçalar halinde kesilir. Hayvanların butları, pirzola ve biftek bölümleri konserveye en uygun parçalardır. Etler konserve edilinceye kadar temiz ve soğuk yerlerde saklanmalıdır.

Et konservesi ;
1 — Büyük et parçaları temiz ıslak bir bezle silinir. Sonra kemiklerinden ayırılır. Bu kemikleri çorba için veya et suyundan başka işlerde yararlanmak için bir kenara koymak gerekir.
2 — Fazla yağ, et konservesinin yapımını güçleştirdiğinden etlerdeki gereksiz yağlar kesilip bir kenara ayırılır.
3 — Etler kavanozların veya kutuların boyu kadar kesilir. Etin dokuları kavanoz boyunca uzanmalıdır. Etler, önceden steril hale getirilmiş kavanozlara doldurulurken boşluklar küçük parçacıklarla doldurulur.
4 — Kavanozlara gereği kadar su koyduktan sonra bunlar, içinde su bulunan tenceredeki ızgaranın üstüne aralıklı olarak yerleştirilir. Tenceredeki suyun kavanozların ağzından 5 - 6 santim aşağıda olmasına dikkat edilmelidir. Tencerenin ağzı da kapatıldıktan sonra alttan ısıtılarak içindeki su yavaş yavaş kaynatılır.
5 — Konserve termometresi kavanozun ortasına kadar yerleştirilir. Orta yerdeki ısı 75 santigrat derecesini bulunca konserve kavanozunun durumuna bakılır. Kavanozun ağzında iki santimden fazla boşluk varsa kaynar su dökerek bu boşluk doldurulur.
6 — Kavanozlar özel maşalarla tenceredeki kaynar sudan çıkarılırlar.
7 — Her kavanoz tencereden alınınca önce temiz ve ıslak bir bezle ağzı silinir. Sonra kapağı örtülür.
8 — Ağzı kapanan kavanozlar hemen otoklavın sepetine yerleştirilir. Otoklavın içindeki kaynar suyun 7 - 8 santim yüksekliğinde olmasına dikkat edilir. Eğer su bu kadar değilse sepet yerine yerleştirilmeden önce kaynar su katılarak su istenilen seviyeye yükseltilir.
9 — Otoklavın kapağı gerektiği biçimde kapatılmalı, buhar musluğu ise açık bırakılmalı. On dakika kuvvetli bir buharın çıkması beklenmeli. Sonra buhar musluğu kapatılmalı.
10 — Otoklavın manometresindeki basınç 0,77 atmosfer (10 pounds) olunca saate bakmalı, ateş ayarlanmalı, basıncın aynı yerde kalması temin edilmeli. 1 litrelik kavanozlar için 100 dakika, yarım litrelik kavanozlar için 75 dakika beklenmeli. Bu süre sonunda otoklavın ateşini söndürmeli.
11 — Otoklavdaki basınç sıfıra düşünce bir - iki dakika daha beklemeli ve buhar musluğunu yavaş yavaş açmalı. Ondan sonra da otoklavın kapağım, açanın aksi yönündeki ucunu havaya kaldırarak çıkarmalı.
12 — Kavanozları otolavdan çıkarıp aralıklı olarak tahtaların veya kuru bezlerin üzerine oturtmalı ve ağızlarını sıkıştırmak, soğumaya bırakılmalı.
13 — Soğumuş kavanozların kapaklarını bir daha kontrolden geçirdikten sonra etiketlemeli ve serin, rutubetsiz bir yere kaldırmalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://nikeforum.forum.st
 
Et Konservesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
NikeForum  :: Mutfak :: Yemek Tarifleri :: Turşular-Konserveler-
Buraya geçin: