Genel Paylaşım Platformu
 
AnasayfaTakvimSSSAramaKayıt OlGiriş yap
En iyi yollayıcılar
Nike
 
kar_bulut
 
dRuLL-TR
 
GuneS
 
Mystery
 
fenhas
 
Terlan
 
Rüzgar
 
รยקєгเรเ
 
SüKûT
 
"Dost Siteler"
ForumCenter
SükutForum
TurkMania
HepsicilerFan
En son konular
» Şekilli Nick Yazma
tarafından kar_bulut Perş. Kas. 06, 2014 8:38 pm

» Hacıosmanoğlu: Ceza Vererek Susturamazlar
tarafından Nike Perş. Ekim 17, 2013 10:53 am

» Sneijder: Arkadaşlarım Üzülürken Ben Nasıl Sevineyim
tarafından Nike Perş. Ekim 17, 2013 10:48 am

» Arda Turan, Sinem Kobal'ı Teselli Etti
tarafından Nike Perş. Ekim 17, 2013 10:47 am

» Mila Kunis On The Graham Norton Show Full Interview
tarafından Nike Ptsi Eyl. 23, 2013 9:35 am

» Jenn Bostic - Missin' A Man
tarafından By_Mtr Salı Ağus. 20, 2013 2:37 pm

» Carly Rae Jepsen - Tonight I'm Getting Over You
tarafından By_Mtr Salı Ağus. 20, 2013 2:37 pm

» Hande Yener - Ya Ya Ya Ya
tarafından By_Mtr Salı Ağus. 20, 2013 2:35 pm

» Petek Dinçöz - Aşk
tarafından By_Mtr Ptsi Tem. 29, 2013 8:42 am

» Profil Bölümü İçin Hazır Tuttuğu Takım Gifleri
tarafından Nike Salı Tem. 23, 2013 7:49 pm

Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Istatistikler
Toplam 66 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: chajohnmedxra

Kullanıcılarımız toplam 1509 mesaj attılar bunda 1035 konu

Paylaş | 
 

 Çilek Konservesi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
GuneS
Editör
Editör
GuneS

Mesaj Sayısı : 74
Forum Puanı : 233
Rep Puanı : 13
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Çilek Konservesi   Paz Ağus. 21, 2011 1:12 pm

Çilek Konservesi
Çilek Konservesi Tarifi - Çilek Konservesi Nasıl Yapılır - Çilek Konservesi Malzemeleri





En İyi çilek konservesi etil, sıkı, orta irilikte, pembe ve kırmızı renkte olan kokulu çileklerden yapılır. Çilekler önce büyük süzgeçlere doldurulur, daldırma yoluyla tamamiyle duru su çıkıncaya kadar yıkanır. Sonra çöpleri teker teker çıkarılır. Bir kilo çileğe 400 - 500 gram toz şekeri hesabiyle çilekler şekere yatırılır. Yani bir sıra çilek, bir sıra toz şekeri olmak Özere çilekle şeker kat kat yerleştirilir. Çilek böylece bir gece şekerde bırakılır. Çileğin suyunu emecek olan şeker erir. Şeker erlmemlşse kap olduğu gibi ateşe oturtulur ve hafifçe ısıtılarak şeker eritilir (Çileklerin kaynamamasına dikkat edilmelidir) Çilekler steril yani kaynar su İçinde tutularak mikropları yok edilmiş kavanozlara doldurulur, üzerlerine de kavanozun ağzında ikibuçuk santimlik bir boşluk kalıncaya kadar kendi şurubundan doldurulur. Kavanozlardaki hava çıkarıldıktan, ağızları temiz bezle silinip İyice kapatıldıktan sonra 100 santigrat derecesinde kaynamakta olan pastörizasyon kazanlarına yerleştirilir. Çilekle şerbeti ısıtılmadan kavanozlara doldurulmuşsa 20 dakika, sıcak doldurulmuşsa 15 dakika pastörize edilir ve bundan önceki tariflerde anlatıldığı biçimde soğutulup etiketlenir ve kilere kaldırılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://nikeforum.forum.st
 
Çilek Konservesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
NikeForum  :: Mutfak :: Yemek Tarifleri :: Turşular-Konserveler-
Buraya geçin: