Genel Paylaşım Platformu
 
AnasayfaTakvimSSSAramaKayıt OlGiriş yap
En iyi yollayıcılar
Nike
 
kar_bulut
 
dRuLL-TR
 
GuneS
 
Mystery
 
fenhas
 
Terlan
 
Rüzgar
 
รยקєгเรเ
 
SüKûT
 
"Dost Siteler"
ForumCenter
SükutForum
TurkMania
HepsicilerFan
En son konular
» Şekilli Nick Yazma
tarafından kar_bulut Perş. Kas. 06, 2014 8:38 pm

» Hacıosmanoğlu: Ceza Vererek Susturamazlar
tarafından Nike Perş. Ekim 17, 2013 10:53 am

» Sneijder: Arkadaşlarım Üzülürken Ben Nasıl Sevineyim
tarafından Nike Perş. Ekim 17, 2013 10:48 am

» Arda Turan, Sinem Kobal'ı Teselli Etti
tarafından Nike Perş. Ekim 17, 2013 10:47 am

» Mila Kunis On The Graham Norton Show Full Interview
tarafından Nike Ptsi Eyl. 23, 2013 9:35 am

» Jenn Bostic - Missin' A Man
tarafından By_Mtr Salı Ağus. 20, 2013 2:37 pm

» Carly Rae Jepsen - Tonight I'm Getting Over You
tarafından By_Mtr Salı Ağus. 20, 2013 2:37 pm

» Hande Yener - Ya Ya Ya Ya
tarafından By_Mtr Salı Ağus. 20, 2013 2:35 pm

» Petek Dinçöz - Aşk
tarafından By_Mtr Ptsi Tem. 29, 2013 8:42 am

» Profil Bölümü İçin Hazır Tuttuğu Takım Gifleri
tarafından Nike Salı Tem. 23, 2013 7:49 pm

Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Istatistikler
Toplam 66 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: chajohnmedxra

Kullanıcılarımız toplam 1509 mesaj attılar bunda 1035 konu

Paylaş | 
 

 Pancar Turşusu Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
GuneS
Editör
Editör
GuneS

Mesaj Sayısı : 74
Forum Puanı : 233
Rep Puanı : 13
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Pancar Turşusu Tarifi   Paz Ağus. 21, 2011 1:09 pm

Pancar Turşusu Tarifi




Malzemeler

5-6 adet orta boy pancar
1 çay bardağı sirke
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 tepeleme tatlı kaşığı şeker
2 diş sarımsak (ezilmiş)


Yapılışı

Pancarları kök ve saplarını kestikten sonra kabuklarıyla birlikte iyice yıkayıp düdüklüye koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip pişirin. (Tefal düdüklüde pim 1. derecede iken, ilk buhar sesi duyulduktan sonra yaklaşık 15-20 dakika pişirmek gerekiyor.) Bıçak batırdığınızda rahatlıkla içine giriyorsa pişmiş demektir.

Pancarları tencerenin dışına alıp, elinizin dayanacağı kadar soğuduğunda (çok soğumasın) parmaklarınızla ovalayarak kabuklarını soyun ve yaklaşık 1cm kalınlığında dilimleyip tekrar içinde kaynattığınız suyuna koyun. Bu suya 1 çay bardağı sirkeyi, tuzu, şekeri ve sarımsağı ilave edin. Bu şekilde soğutup buzdolabına koyun ve 1 gece bekletin. Ertesi gün servise hazırdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://nikeforum.forum.st
 
Pancar Turşusu Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
NikeForum  :: Mutfak :: Yemek Tarifleri :: Turşular-Konserveler-
Buraya geçin: