MALZEME:2-3 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
125 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı Antep fıstığı veya badem
ŞERBETİ İÇİN:2,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Şekerpare TarifiSuyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana
kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu
sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu
yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı
ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar
azar un katabilirsiniz. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Geniş
bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer tane Antep fıstığı veya
badem batarın. Sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, 40-50
dakika pişirin.
Şekerpare fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...