Malzeme Listesi
4 Adet Şeftali
2 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Badem
2 Adet Yumurta
Şeftali Merenge Nasıl Yapılır?
1. Bir tencere içerisinde suyu kaynatın ve şeftalileri yıkayıp, bütün halde kaynar suyun içine atın.
2. 5 dakika kadar şeftalileri kaynar suyun içerisinde ateşin altını
kapatmadan bekletin ve süzgeç yardımı ile soğuması için bir tabağın
üzerine alın.
3. Sudan aldığınız şeftalileri ılıtıp kabuklarını soyun ve ikiye bölerek
çekirdeklerini çıkartın, iç kısımları yukarı gelecek şekilde fıtın
kağıdı serdiğiniz tepsiye alın. Üzerlerine birer yemek kaşığı pudra
şekeri serpip yaklaşık on dakika pudra şekerini emmeleri için
dinlendirin.
4. Bu sirada 8 adet bütün bademi şeftaliler için ayırıp kalan bademleri ince halde çekin ya da rondodan geçirin.
5. Yumurtaların aklarını hiç sarı bulaşmayacaş şekilde ayırarak bir
kasede beyazlaşana kadar yaklaşık 10 dakika mikser yardımı ile çırpın.
İçerisine toz şeker ilave edin ve 1-2 dakika kadar daha çırpın.
6. Şeftalilerin çekirdek yuvalarına birer adet badem yerleştirin.
Üzerlerine birer kaşık çırpılmış yumurta koyun. En üst kısımlara da
çektiğiniz bademleri ve toz şekeri serpiştirin.
7. Önceden ısıtılmış 170 derece olan fırında yumurtalar pembeleşip
sertleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirip ılıkken servis edin.
Afiyet Olsun...