1 bağ pancar
250 gr taze fasulye
1 su bardağı mısır unu
1 baş soğan
1 tane acı biber
½ paket margarin
Yeterince tuz
Pancarları temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın.
Bir tencerede yağı eritilin.
İncecik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine yeterince su ilave edin.
Pancarın rengini koruması için kaynayan suya önce tuz atın.
Sonra doğranmış pancar ile önceden haşlanmış fasulyeyi katın.
Birlikte 40 dakika kadar kaynattıktan sonra elenmiş mısır ununu kaynayan çorbanın içine azar azar dökün.
Bu arada tahta kaşıkla topaklanmaması için devamlı karıştırın.
Çorba ocaktan indirilmeye yakın acı biberi ilave edin.
Arzuya göre bir tavada yağ yakarak çorbaın üzerine gezdirin.
Sıcak sıcak servise sunun.