Saklı Düşler
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Genel Paylaşım Platformu
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
» 20-26 Aralık 2021 Haftalık Burç Yorumları
Mutfak Sırları Emptytarafından angelic Ptsi 20 Ara. 2021, 00:54

» Emanet Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Mutfak Sırları Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:43

» Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Mutfak Sırları Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:41

» Mahkum Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Mutfak Sırları Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:36

» Aziz Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Mutfak Sırları Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:33

» Kıbrıs Zafere Doğru Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Mutfak Sırları Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:31

» Arka Sokaklar Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Mutfak Sırları Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:29

» Camdaki Kız Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Mutfak Sırları Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:26

» Kaderimin Oyunu Bölüm Yorumları
Mutfak Sırları Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:24

» Bir Zamanlar Çukurova Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu
Mutfak Sırları Emptytarafından Zeyno_zen C.tesi 18 Ara. 2021, 04:16

En iyi yollayıcılar
KarFırtınası
Mutfak Sırları Vote_lcapMutfak Sırları Voting_barMutfak Sırları Vote_rcap 
Bulut
Mutfak Sırları Vote_lcapMutfak Sırları Voting_barMutfak Sırları Vote_rcap 
Zeyno_zen
Mutfak Sırları Vote_lcapMutfak Sırları Voting_barMutfak Sırları Vote_rcap 
Saklı Düşler
Mutfak Sırları Vote_lcapMutfak Sırları Voting_barMutfak Sırları Vote_rcap 
dRuLL-TR
Mutfak Sırları Vote_lcapMutfak Sırları Voting_barMutfak Sırları Vote_rcap 
Mystery
Mutfak Sırları Vote_lcapMutfak Sırları Voting_barMutfak Sırları Vote_rcap 
fenhas
Mutfak Sırları Vote_lcapMutfak Sırları Voting_barMutfak Sırları Vote_rcap 
Terlan
Mutfak Sırları Vote_lcapMutfak Sırları Voting_barMutfak Sırları Vote_rcap 
Rüzgar
Mutfak Sırları Vote_lcapMutfak Sırları Voting_barMutfak Sırları Vote_rcap 
รยקєгเรเ
Mutfak Sırları Vote_lcapMutfak Sırları Voting_barMutfak Sırları Vote_rcap 
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Istatistikler
Toplam 73 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: SiyahSancaktaR

Kullanıcılarımız toplam 2260 mesaj attılar bunda 1328 konu
Anahtar-kelime
2022 2021 hangi konu grubu açma
Haftanın en aktif yollayıcıları
No user

 

 Mutfak Sırları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KarFırtınası
Kurucu
KarFırtınası


Mesaj Sayısı : 687
Forum Puanı : 1995
Rep Puanı : 53

Mutfak Sırları Empty
MesajKonu: Mutfak Sırları   Mutfak Sırları EmptyC.tesi 16 Tem. 2011, 17:02

Soğan soyarken:
• Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun.

Lezzetli pilav pişirmek için:
• Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin
ile kavurmayı deneyin pilavın pişirme suyuna eklenen sıvı yağ
pirinçlerin yapışmasını engeller pilav tane tane olur.

Lezzetli zeytinyağlılar pişirmek için:
• Zeytinyağlı yemeklere bir iki adet kesme şeker atarsanız yemeğin lezzeti daha artacaktır.

Börek bekletince:
• Yapacağınız böreğin lezzetli olması ve kıvamında pişmesini
istiyorsanız ateşe koymadan önce birkaç saat bekletin. Çoğu usta aşçının
böreği pişirmeden önce bir gece buz dolabında beklettiğini biliyor
muydunuz.

Sarımsak kokusu için:
• Sarımsak yedikten sonra birkaç maydanoz yaprağı çiğnemek kokuyu alıyor.
Eldeki sarımsakların kokusunu gidermek için ise limon suyu ile ellerinizi ovun.

Yoğurtlu çorba pişirirken:
• Tuzu çorbaya pişirdikten sonra atınız.

Yemek pişirirken:
• Yemek pişerken sıcak suya ihtiyacınız olacağından mutfakta bir sıcak su ısıtıcı bulundurun yâda önceden ısıtın.

Kuru fasulye:
• Kuru fasulye, kuru barbunya, nohut gibi bakliyatın iyi pişmesi ve
gazı çıkması için pişirmeden önce akşamdan ıslatıp bekletin ertesi gün
suyunu değiştirip bir kaşık kimyon ilave edip haşlayın.

Acı patlıcan:
* Soyulmuş doğranmış patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli.

Yağlı kâğıt:
• Yağlı kâğıt yemeğin kararmasını önlemek, çabuk pişmesini sağlar.

Salata için soğan:
• Salataya doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletmenizde
fayda vardır, doğrarken gözünüzü yakmaz, kolay dilimlenir görüntüsü
parlak olur.

Et sert veya yumuşak olursa:
• Etlerin sertliği ya da yumuşaklığı hayvanın cinsine ve bölgesine
göre değişir. Boyun, kol ve bacak bölümlerindeki etler sert olduğundan
kıymada kullanılması uygun olur.
• But ve göğüs etleri orta sertlikteki etler suda pişirilir. Yumuşak
olan sırt eti ise ızgara için kullanılmakta yarar vardır.

Et pişerken:
• Etler orta ve orta altı sıcaklıkta kapağı kapalı olarak
pişirilmelidir. Yüksek ısıda pişirilen etlerin yüzey renginde aşırı
koyulaşma olur sağlık için zararlı maddeler oluşur, Üstelik bu şekilde
pişen et besin değerini kaybeder.

Domateslerin soyulması:
Domatesler yemeğe doğranmadan önce kaynar suya batırılıp kabukları soyulup çekirdekleri alınmalıdır.


Ekmeklerin saklanması:
• Ekmekler uzun süre dayanması için bir torbaya konup ağzı iyice
kapayıp hava almasını önlemek için buzdolabın ana koyunuz. Ekmeklerinizi
ekmek kutusunda muhafaza etmek istiyorsanız kutunun kenarına bir miktar
tuz koyup ekmeklerin geç bayatlamasını önlersiniz.

Genel:

*Çilekler:
Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp bir kaç kere hızlı
sallarsanız çileklere bulaşan kum ve toprakların muslin kumaşa
yapıştıklarını görürsünüz.

*Gravyer peyniri:
Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza edini

*Süt:
Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hemde kolay hazmedilir.

*Kuş Üzümü:
Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile çöpleri de düşer.

*Balık:
Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız. Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yâda kırmızı renkte olmalıdır.

*Limon kabuğu:
Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını Güneşli Bir yere koyup
kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken
şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.

YEMEK YAPARKEN

*Tuz:
Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç çiğ patates atın.
Fazla tuzu çekecektir. Tuz bazen sütü keser, bu nedenle beşamele ve
diğer sütlü soslara kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.

*Patates.
Patates pişerken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hemde daha lezzetli olur.

*Soğan:
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmamsı için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.

*Mayonez
Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2–3 damla
sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu
karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.

*Kuru bakliyat:
Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.

*Pilav:
Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca
tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini
muhafaza eder.

İSTENMEYEN KOKULAR

*Soğan kokusu:
Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için, evvelden haşladığınız
patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika
ovabilirsiniz.
Soğan soymaya başlamadan önce ellerinizi sirkeye batırırsanız soğan kokusunu ellerinize bulaşmadığını göreceksiniz.

*Kaz, Ördek ve av hayvanları:
Eti ağır kokulu olanların bu kokuyu gidermeleri için unla ovalamak ve
yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır. Av etinin hangisi olursa
olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı, sonra soğan suyu, tuz,
biber, arzu edilen baharatı karıştırıp, haşlanmış etin etrafına sürmeli,
en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma
bulayıp, yağlanmış tepsiye koyup fırında pişirin.

*Karnabahar:
Haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hemde kötü kokmadığını fark edeceksiniz.

*Kereviz:
Kereviz pişerken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun. Kerevizin kokusunu alacaktır.

*Sarımsak kokusu:
Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp,
hafifce nemlendirdikten sonra iyice ovalayın sabunla da iyice yıkadıktan
sonra sarımsak kokusunu çıkmış olduğunu göreceksiniz.

*Balık kokusu:
Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay
olmaz. Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve
telvesi atın. Telva balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi
bolca su ile durulayın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://nikeforum.tr.cx
 
Mutfak Sırları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Mutfakta kolaylığın sırları
» Mükemmel Pilavın Sırları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Saklı Düşler  :: Yaşam :: Yemek Tarifleri :: Bizim Mutfak :: Genel Bilgiler Ve Püf Noktalar-
Buraya geçin: